2008. július 24., csütörtök










Nagyon jó dolog történt: Kaptam egy új fényképezőgépet. Ő lenne az : http://pixinfo.com/cikkek/sony_alpha_dslr-a200.1

Férjem konferencián volt Atlantában egy hétre és elég nagy bevásárlást tartott. (Vagy 2 hónappal fog szerintem emiatt csúszni a felújítás!) Ott vette az új masinát is. nAgyon ideje volt, mert az előző Samsung kicsi gépünk sok dologra nem volt alkalmas!

Szóval az első két napban már sikerült készíteni 300 képet, és ennek nagyjából a harmada lett olyan minőségű, amire én (aki csak nézegetni szoktam a szép képeket) azt mondom, hogy jó. Alap beállításon is nagyon szép képeket lehet készíteni, ami nálunk nagyon hasznos, mert Gréta, az örökké mozgó csajszi nem szokott várni arra, hogy a gép beállítása után még le is fényképezzem. Bár azt kell mondnom, hogy egyre inkább fotogén. Sokat pózol, arcokat vág, vigyorog!
Kedvező volt az időjárás is, mert olyan csodás felhőket sikerült fényképezni, amilyneket utoljára Szlovéniában láttam 2000 méter magas hegyek között.

Éjszakai képet is tudtam csinálni, ami eddig még soha nem sikerült.

Tehát nagy az öröm! És remélem sikerül valami jó kis fotós tanfolyamot is kinézni, hátha megtanulok végre rendesen fotózni!


2008. július 14., hétfő

Gyűjtést szervezünk… egy kicsit másképp!

A dévai gyerekek számára rendezünk gyűjtést, de nem pénzre, használtruhára és tartós ételre gondolunk.
Az eredeti felhívást az alábbi linkre kattintva nézhetitek meg: http://www.tuvarazs.hu/
Ezt a linket megkapta egy jó pár kézműves fórumozó is, akik csináltak egy külön topikot, majd egy külön blogot, mindazoknak, akik csatlakozni szeretnének az adományozókhoz!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9180348&la=80878488
http://www.szeretetvarazs.blogspot.com/
Várjuk mindazoknak a jelentkezését, akik indíttatást éreznek magukban, hogy tegyenek valami jót a gyerekekért. Olyan kézműves dolgokra számítunk, melyek segítik felvidítani mindennapjaikat, otthonaikat. Elsősorban játékokat, dekorációkat, fali képeket és jól használható tárgyakat várunk, illetve szívesen fogadjuk a nyersanyag felajánlásokat is, mint például textilek, fonalak, készre szabott fa formák, gyöngyök, kartonok, agyagedények, üvegek.
A fórumon szívesen segítünk bármilyen kérdéssel kapcsolatban, a blogon pedig mindenki bemutathatja mit készített és milyen tervei vannak még.
A beküldött adományokból szeptemberben jótékonysági kiállítást szervezünk Kecskeméten, majd Dévára kerülnek.









Babákat szoktam készíteni! Elsősorban ők a kedvenceim. Porcelán manók, filc babák az ihletőik a legtöbb esetben, de egyre jobban szeretem a Tildas és country stílusúakat is. Viszon nálam nem jöhetnek szóba a porcelán, műanyag és hasonló babák, mert sajnos frászt kapok tőlük. (Csakúgy, mint a pókoktól!) Egy pár baba, ami az utóbbi időben általam készült:









Ő lett Levélmanó, aki a férjem ajándéka volt. Waldorf jellegű buksija, filc levelekből készült ruhája van, melyeket apró gyöngyök díszítenek.

Na ő volt a legelső babám, szegényen látszik is, mindenesetre Gréta szereti. Bár mostanában inkább csak a polcon ül.



Gyöngyi azért készült, mert Gréta épp kezde felfedezni a kezeit lábait és nem volt olyan babája, amelyik hasonlítana rá. Készült egy ikertestvére is, aki Hanga, a szomszéd kislány tulajdona lett. Mostanában is nagy kedvenc.

Ez a kis kedves, pedig Kertészke lett, akit a kisebbik hugicám kapott húsvétra. Lapátot és virágot fog a kezében.

2008. július 9., szerda

Az első bejegyzés.... Ezt a blogot arra szánom, hogy a kezem által készült dolgokat, és azok készítésének történetét megosszam másokkal, minthogy én is figyelek másokat. Szeretek tanulni, szeretem megismerni az embereket a munkáik alapján.
Legtöbbször Grétának, a lánykámnak varrok, de nem ruhákat, hanem babákat, szobájába dekor dolgokat. Egy kis manólakot tervezünk csinálni neki, mert az a tapasztalatom, hogy kiegyensúlyozottabb lesz a gyermek, ha az ingergazdag környezete igazodik hozzá. Persze nem szabad túlzásokba esni, mindent csak mértékkel.
Érdekesen indult a varráshoz való hozzáállásom. Kicsi gyerekként, 5 évesen gobleint és terítőket hímeztem. Kézzel varrogattam babaruhákat, gyöngyöt fűztem és festettem, rajzoltam. Pályaválasztásnál egy ruhaipari szakközépiskolába jelentkeztem. A rendszeresen megtartott divatbemutatókra, mindig készültem, aztán egyik alkalommal, olyan nagyon elegem lett abból, hogy nálam kevesebbet dolgozó, és kevésbé kreatív emberek kapnak elismerést, hogy abbahagytam. Más pályát kerestem, de olyat, ami azért nagyjából közel áll a kreativitáshoz: elkezdtem belsőépítészetet tanulni és ez az iskola még befejezésre vár.
A kedvet a varráshoz az index fórumos lányok hozták meg. Olyan szép babákat, takarókat, díszeket csinálnak, hogy én is szívesen csatlakozom hozzájuk.
Jó nézelődést, ismerkedést kívánok!